2017-05-29 Föreningar

Hej,  Jag är med i en av Nybros största ideella föreningar.

Nu vill jag egentligen inte kasta skit på er i kommunen. Men ni har råd o bekosta ishallen, som med handen på hjärtat inte drar speciellt mycket folk från Nybro eller till Nybro.

Hur har ni mage o lägga ut alla dessa pengar på en o samma förening?

Sen dessutom inte installera ett alarm för helvete det är under all kritik

 http://24nybro.se/2017/03/14/nytt-inbrott-i-liljas-arena-jattetrakigt/

Gammal artikel jag vet, men finns ju fortfarande inget larm i en hall där ni har kommunala egendomar som borde vara larmat.

Sen vill ni arbeta bort Nybro Motorklubb, som tillhör kommunens topp 5 föreningar.. Hur kan ni bara skita i den föreingen totalt och bara vill ha bort den från svartbäcksmåla? ”Miljösäkra området” my ass.  Hjälp klubben miljösäkra anläggningen.

Nybro Motorklubb drar en vanlig lördag 50-60st betalande människor som inte bara tränar på crossbanan. Dom handlar på McDonalds, öb, Statoil, netto o det som finns i närheten. Tycker ni borde tänka om.

Hjälp Nybro Motorklubb att ta steget till o bli en ELIT klassad bana, där dom nu bara står o stampar precis vid mållinjen.

Komplettering 2017-05-29 (1)

Hejsan ! Hörde att ni motarbetar Nybro motorklubb, jag vill bara säga att jag åker minst en gång i veckan med mina barn och min personliga assistent, jag har personliga assistenter dygnet runt efter en olycka 2009, de jag undrar är varför ni inte hjälper dom anpassa klubb stugan så att jag och alla rullstolsbundna har möjlighet att komma in i stugan! Vågar inte tänka på hur mycket pengar jag betalar i Nybro tex mc Donalds affären netto och bensin stationen ! Snälla ställ upp på denna underbara klubb!

Komplettering 2017-05-29 (2)

Kan bara hålla med. Crossbanan och även golfbanan borde ingå i en framtid satsning på Svartbäcksmåla om det ska bli en sådan. Konceptdt bör innehålla aktiviteter för så stora och breda intressegrupper som möjligt för att få ekonomi i stugor etc. En fin liten väg som underlättar transporter mellan olika anläggningar i det utvidgade Svartbäcksmålaområdet. Cross, Enduro, Golf, skidor på längden och tvären, löpning, cykel, promenad med hunden och mycket mer, det är framsynt. Man måste lära sig att acceptera varann och umgås sida vid sida, då blir hela konceptet och Nybro som idrottsort något som är värt namnet.

Samhällsbyggnad har svarat

Tack för era synpunkter!

I handlingsplanen för Svartbäcksmålas utveckling är ett av effektmålen att ”Stärka samverkan mellan Pukeberg-Svartbäcksmåla-Krukebo”. Exakt hur denna samverkan ska utformas är ännu inte klart, men vi kommer bl.a. arbeta med att stärka kopplingen mellan Svartbäcksmåla aktivitetsområde och golfbanan.

Nybro Motorklubb behandlas på samma sätt som andra föreningar i kommunen. De får anläggningsbidrag och kan söka investeringsbidrag för investeringar som görs på anläggningen.
De uppfyller kriterierna för en bidragsberättigad förening. Läs gärna de antagna riktlinjer som finns för de föreningar som får bidrag av teknik- och samhällsbyggnadsnämnden.
 http://nybro.se/wp-content/uploads/2016/02/Riktlinjer-for-bidrag-2016-reviderad-2017-1.pdf

Kommunens tjänstemän har ett bra samarbete med motorklubben och vi försöker tillsammans hitta lösningar på den bullersituation som förekommer.

När det gäller larm till ishallen så har Nybro Vikings installerat larm till sitt kansli (är där som inbrotten ägt rum).

Vänliga hälsningar

Samhällsbyggnad

 

 

Datum för publicering | ändrad: 2017-06-09 | skapad: 2017-05-29
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 5213 - kategori: 25

Inkomna synpunkter