2017-05-10 Vägunderhåll

Hej!

Vi skriver detta för vi har en fråga och synpunkter som rör en liten väg, (men ack så viktig,) i vår kommun…. Vi är boende i Persmåla. Vi har alltså nära till denna fantastiska återvinningscentral i Börsryd. Vi ser ofta bilar med släp kör genom vår by mot återvinningen. Intill restaurang Glasporten går en liten genväg mot återvinningen. För att slippa köra ut på väg 25 med t.ex. bil med släp ibland eller bara bil, så vet vi att denna lilla väg används flitigt. Stor fördel att slippa köra ut på väg 25 och köra i lämplig hastighet, och kort därefter hålla låg hastighet för att strax svänga av vägen. Särskilt om bilen har släpvagn!

Trafikmässigt med bästa rytm och säkerhet på 25:an är det bra om dessa små transporter kan gå vid sidan om. Frågan /önskan: Denna lilla grusväg är i dagsläget i ett sådant bedrövligt skick, full med djupa potthål så att man nästan drar sig för att köra på den.., Om det är Nybro Kommun som äger denna lilla ”väg” finns någon plan för vägens underhåll? Att få den asfalterad är antagligen allt för kostsamt, ? men en rejäl avhyvling och några lass grus skulle göra susen! Gör gärna en körning genom, så tror jag ni kommer förstå…

Frida Johansson, Markförvaltare har svarat

Hej och tack för era synpunkter.

Vägen ni hänvisar till ägs av Nybro kommun och vi har beslutat att renovera vägen så den blir framkomlig. Det kommer att blir en grusvägsrenovering (ej asfaltering) när vår utförarorganisation har tid och möjlighet.

Med vänlig hälsning

Frida Johansson

 

 

 

Datum för publicering | skapad: 2017-06-14
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 5266 - kategori: 25

Inkomna synpunkter