2017-05-09 Parkeringsböter

Hej

Tycker faktiskt att ni kunde märka upp P-skiveparkeringen vid Engshyttegatan bättre.

Om ni vill att man ska känna sig välkommen att handla i Nybro förstås. Är några år sedan jag var och handlade i Nybro (Var hos er ganska ofta då). Fick idag för mig att åka de 5 milen till Er för att handla lite i ert centrum. Gladeligen noterade jag att man kund parkera på den parkering jag ställde på förr. Visserligen var den ombyggd men jag kollade att man fick stå under 2 timmar på parkeringen vid infarten. Där fanns ingen markering för P-skiva. När jag kom såg jag återigen en skylt utan P-markering och körde fram för att hamna på en bra plats. Tittade inte mer på parkeringsskylten. När jag sedan kom tillbaka efter knappa 2 timmar hade jag fått en parkeringsbot. Kollade då och fick se att de 2 rader närmast centrum hade en skylt markerad med en liten rund P-skiva-symbol. Inte den stora avlånga skylt med markering för P-skiva som brukar finnas utan en lite plutt på en skylt (eventuellt fanns det en skylt till ?). Och inte i synfältet där jag ställde bilen. Parkeringen verkar vara delad utan närmare markering. Klart man ska se det men man är ganska upptagen med att inte körs på någon annan eller skada andra bilar. Kommer att betala men vill påpeka att detta var inte snällt. Har under mina körkortsår(som börjar bli mångfaldiga) aldrig parkerat fel eller varit inblandad i något. Men någon gång ska väl vara den första och på alla år blir det inte heller dyrt. Hoppas bara det inte är något ni gör för att plocka in parkeringsböter från de som kommer till Nybro på besök. Känner man inte till detta och dessutom tidigare parkerat fritt på dessa platser är risken stor att man får böta eftersom markeringen är så oändligt dålig. Kanske jag inte kommer att handla i Nybro flera gånger. Fast det hade jag tänkt eftersom det är trevligt och nära till det man ska köpa.

Morgan Olsson, Trafikingenjör har svarat

Hej!

Tråkigt att höra om dina parkeringsböter, det är ju alltid retfullt att få sådana.

Vid huvudinfarten till parkeringen finns en p-skylt utan tidsangivelse, infarten betjänar båden en kommunal parkering (på infartens högra sida) och Willys egen kundparkering (på den vänstra sidan av infarten).

På den kommunala parkeringen finns det tre rader med p-skiveparkeringar, vid dessa finns det 6 stycken skyltar (en vid varje ände av respektive rad) med symbol för p-skiva. Skyltningen är den som skall användas enligt vägmärkesförordningen. Symbolen för p-skiva vilken man skall använda är internationell så att också turister från andra länder skall förstå vad som gäller på parkeringen. Skulle man till exempel skylta med text ”p-skiva” som jag sett på en del platser så har ju inte våra besökare från utlandet någon möjlighet att förstå att det är p-skiva som gäller på parkeringen.

Jag kan försäkra dig om att parkeringsövervakning är inget vi har i Nybro för att tjäna pengar, anledningen är ju helt enkelt att få en omsättning av bilarna på våra tidsbestämda parkeringsplatser. I många andra städer kostar det ju 10-25 kr i timmen i parkeringsavgift. I Nybro har vi valt att använda oss av p-skiva, ett alternativ som innebär att man parkerar helt kostnadsfritt när man besöker Nybro stad.

Det är ju inte roligt att få parkeringsböter, det har även jag lyckats med vid några tillfällen. Men det är faktiskt så att man måste vara uppmärksam på vad som gäller på platsen man parkerar, och vad gäller skyltningen så gör både jag och vår parkeringsvakt (med mångårig erfarenhet) bedömningen att skyltningen på platsen är tillfredsställande.

Jag hoppas verkligen att denna (mindre trevliga) erfarenhet av att få parkeringsböter ej kommer avskräcka dig från att besöka Nybro många gånger till!

Med vänlig hälsning
Morgan Olsson

Datum för publicering | skapad: 2017-05-11
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 5177 - kategori: 25

Inkomna synpunkter