2017-03-29 Gässen vid Linneasjön

Såg att någon/några åter igen vill få bort gässen från Linnéasjön pga nedskräpning och att det är för mycket arbete med städning. Undertecknad har också haft synpunkter på detta genom åren och min högsta önskan är att gässen skall få leva. De har samma rättighet att leva som vi människor och det kan väl inte vara så betungande att städa efter dem? Det finns ju många arbetslösa som kan hjälpa till med detta. Det är bra för människors psykiska hälsa att ha natur och djur omkring sig. I år verkar det inte finnas så mycket fåglar. Många har strukit med pga fågelinfluensa, (som inte smittar människor), kanske har de blivit sjuka av andra miljögifter eller uppätna av strykarkatter….Det är viktigt att värna om de djur och den natur som finns kvar!

Frida Johansson, Markförvaltare har svarat

Tack för din synpunkt.

Vi arbetar med att utreda denna komplexa fråga så jag har tyvärr inget svar att ge dig i dagsläget. Vi återkommer med besked när frågan är utredd.

Med vänlig hälsning
Frida Johansson

Komplettering 2017-04-05

Hej och tack för svaret! Jag hoppas verkligen att ni låter gässen få leva! Den största miljöförstöraren är människan. Det finns så många arbetslösa som kan städa efter gässen. Den här diskussionen har ju pågått i många år och ni har tidigare beslutat att gässen skall få leva. Det måste gå att hitta en medelväg så att både djur och människor blir nöjda! Undrar också vad ni tyckte om alla bilder som ni har fått av mig som skulle marknadsföra Svartbäcksmåla?

Kompletterande svar 2017-06-14

Myndighetsnämnden i Nybro förelade Teknik- och samhällsbyggnadsnämnden att åtgärda det sanitära problemet med fågelträck vid Linnéasjöns badplatser efter klagomål från allmänheten.

Teknik- och Samhällsbyggnadsnämnden har genomfört avskjutning av ett mindre antal gäss för att försöka åtgärda problemet.

 

Med vänlig hälsning

Frida Johansson

 

 

Datum för publicering | ändrad: 2017-06-14 | skapad: 2017-03-30
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 5075 - kategori: 25

Inkomna synpunkter