Tallriksmodellen

TallriksmodellenTallriksmodellen innebär att man delar in maten i tre delar, två större och en mindre. På den lilla delen som är ungefär en fjärdedel kan det finnas kött eller fisk. Resten av utrymmet delas lika mellan potatis, ris- eller pastadel och en grönsaks- eller rotfruktsdel. Hur stor portionen är beror på vilket energibehov man har.

Relaterat: Kontaktuppgifter för: Tallriksmodellen

Datum för publicering | ändrad: 2016-12-19 | skapad: 2014-11-20
Webbredaktör: Karolina Persson | karolina.persson@nybro.se
Id: inlägg: 1842 - kategori: 182

Måltid & matsedel för barnomsorg/skola

  Specialkost

Här finner du blanketter som avser intyg för specialkost Specialkostintyg elev-barn - PDF (307 kB) Specialkostintyg pedagoger-annan personal - PDF [...]

  Tallriksmodellen

Tallriksmodellen innebär att man delar in maten i tre delar, två större och en mindre. På den lilla delen som [...]