Sommarpraktik 2016

Ansökningsperioden för sommarpraktik 2016 är över.

Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet, årskurs 1 eller 2 på gymnasiet, kan söka sommarpraktik. Det kommer även finnas möjlighet att söka plats till sommarföretag om du har en affärsidé som du önskar utveckla. För mer info om sommarföretag vänligen kontakta Susanne Persson 0481-45694.

Praktiktiden är fyra timmar per dag (kan variera beroende på praktikplats), totalt 60 timmar på tre veckor. Praktik kommer att ske under vecka 25-27 eller vecka 30-32. Din ersättning är 65,40 kronor per timme inklusive semesterersättning. Vi kommer fördela platserna både i de kommunala verksamheterna och i det privata näringslivet.

Områden där det är möjligt att söka praktik är i huvudsak dessa:
• Handel/Butik
• Vård/Omsorg
• Barn och fritid
• Bibliotek
• Vaktmästeri/Trädgård
• Café
• Sport och fritid
• Sommarföretag

Andra områden kan tillkomma. Vi kommer så gott det går försöka ta hänsyn till dina önskemål, intressen och vilken period du önskar. Men vi kan inte garantera att du får den plats eller period du vill ha om du får en praktikplats. Om det blir fler sökanden än praktikplatser kommer platserna att lottas ut. Du får besked per brev eller via e-post under vecka 21, dock senast fredagen 27 maj.

Ansökningsperioden för 2016 är mellan den 24 mars och 30 april. Vi tar inte emot några ansökningar efter denna period.

Viktigt för dig som vill söka sommarpraktik inom förskola/fritidshem/vaktmästeri/bad
Sedan 2009 gäller för alla som ska praktisera inom områden där man kommer i kontakt med barn, att man måste lämna ett  utdrag ur polisens belastningsregister till arbetsgivaren, i detta fall Nybro kommun.

Utdraget är ett brev från polismyndigheten där de skriver om du varit straffad för något. Fyll i dina personuppgifter och skicka in det till polismyndigheten. Det kan ta två – tre veckor innan svaret skickas hem till dig. Därför är det viktigt att du beställer detta direkt om du sökt ovanstående i första eller andra hand, så du har det klart ifall du får praktikplats. Svaret från Polisen ska vara oss tillhanda senast den 13 maj.

Du skickar/lämnar det till:
Nybro Kommun
Johanna Engelholm
Kommunstyrelseförvaltningen
Medborgarkontoret Balder
382 80 Nybro

Har du några frågor, kontakta gärna:
Johanna Engelholm, telefon 0481-451 00 eller e-post  johanna.engelholm@nybro.se

Välkommen med din ansökan!

Relaterat: Karta/adress för: Sommarpraktik 2016

Datum för publicering | ändrad: 2016-11-08 | skapad: 2016-03-23
Webbredaktör: Johanna Callenryd | johanna.callenryd@nybro.se
Id: inlägg: 4062 - kategori: 246

Arbetssökande

  Sommarpraktik 2016

Ansökningsperioden för sommarpraktik 2016 är över. Du som är skriven i Nybro kommun, och går i årskurs 9 på högstadiet, [...]